...

Frequently asked questions (FAQ)

We kunnen begrijpen dat je vragen hebt.
Hieronder vind je antwoord op de vragen die het meest gesteld worden.
Staat je vraag er niet bij of mis je informatie?
Neem gerust contact met ons op.

Zolang het nodig is om voor jou de beste keuze te maken. We maken afspraken zodat we onverdeelde tijd hebben voor onze klanten en zij zich niet opgejaagd voelen.

Dat mag je gelukkig zelf bepalen. Maar het advies is om iemand mee te nemen die je goed kan ondersteunen en die je keuzes begrijpt. Neem niet te veel mensen mee (bijvoorbeeld voor je trouwpak), omdat meer meningen ook betekent dat de keuzes lastiger worden en het je teveel afleidt van je eigen gevoel.

We ontmoeten elkaar op afspraak (deze maak je via telefoon of e-mail) en drinken een goede kop koffie met elkaar. In dit gesprek gaan we over naar je wensen en ideeën en leggen we voorbeelden hiervan neer op de tafel. Als we alle onderdelen hebben besproken gaan we meten. In het atelier worden jouw lichaamsmaten getekend op de stof die jij hebt gekozen en wij voor je maatpak gaan gebruiken. Daarna wordt dit verwerkt. We ontmoeten elkaar na 6-8 weken weer op onze locatie en passen de kleding door. Is alles naar ieders tevredenheid: dan neem je je maatkleding direct mee. Zijn er kleine aanpassingen nodig, dan lossen wij dit in ongeveer een week op.

Zie Full Canvas als de fundering van je maatpak. Het binnenwerk bestaat uit een laag paardenhaar canvas onder de buitenste wollen laag. Het zorgt ervoor dat je de vorm van je maatpak behoudt en voorkomt verzakkingen. 

Onze maatpakken en overhemden worden op een ambachtelijke wijze met de hand gemaakt door een kleine couturier in Bangkok. Deze couturier, die we persoonlijk al lang kennen en waar wij al meer dan 10 jaar tevreden mee samenwerken, behoort tot de beste van Bangkok. 

Door rechtstreeks met onze couturiers samen te werken, hebben we geen tussenpersonen nodig en bieden we een maatpak van hoge kwaliteit aan en houden we de kosten laag. 

We hebben keuze uit meer dan 1500 verschillende stoffen. Het materiaal voor de maatpakken is van fijne en zachte merino wol uit de beste Italiaanse weverijen. Daarnaast gebruiken we lamswol en flanel (Engelse tweed stijlen) en ook een linnenblend met wol en zijde (Ibiza/strand stijlen). Van elk materiaal maken we jouw perfecte maatpak.

Onze overhemden worden gemaakt van het mooie en zuivere Egyptisch katoen.

Voor zowel maatpakken, kostuums als overhemden bedraagt de levertijd 6-8 weken. Dit geldt ook voor losse leveringen van pantalons en colberts. Zodra jouw kleding klaar is maken we een afspraak om jouw kleding te leveren en te door te passen. Maatschoenen hebben een levertijd van 6 weken.

Jazeker, een pak op maat, is al een bestaande maatvoering (bijvoorbeeld maat 54) en dit wordt aangepast naar jouw lichaamsmaten. Dit doen ze door bijvoorbeeld de mouw in te korten of de broekspijpen te verlengen, enzovoort. Het pak wordt daarna aangepast. Dat is een pak op maat gemaakt en géén maatpak. Een maatpak wordt ambachtelijk opgemeten en daarna pas geproduceerd. Onze maatpakken zijn ‘bespoke’, dit houdt in dat je maten worden opgenomen en vervolgens op de stof wordt afgetekend. Onze maatpakken zijn handgestikt en niet geplakt, onze maatpakken zijn daarmee een ambachtelijk en eerlijk product.

Handgestikte maatpakken geven je meer bewegingsruimte door de afstelling van de draadspanning. Hierdoor kun jij je vrij bewegen en dansen. 

Het is eenvoudig om aanpassingen te maken voor klanten die gewichtsschommelingen ervaren. De aanpassingen worden gedaan door een atelier in Nederland, zodat het snel geregeld is. 

De wollen maatpakken dienen ofwel uitgehangen te worden en door de buitenwind te reinigen tenzij deze bevuild is. Breng je maatpak dan naar een goede stomerij. Onze overhemden kunnen het beste op 30 graden worden gewassen.

Jazeker, in overleg is dat mogelijk. Een thuis- of kantoor bezoek is prettig zodra er een pak moet worden gemaakt met afwijkende maten, bijvoorbeeld voor iemand in een rolstoel. 

We hebben gelukkig de kennis om ook maatpakken voor vrouwen en kinderen te maken. Is het voor een bruiloft of voor een feest dan proberen we zo dicht mogelijk tegen de datum aan de kleding klaar te hebben. Het zou heel vervelend zijn als het kind in de tussentijd te veel zou groeien. 

Tip! Voor de dames, neem een pak mee wat je al goed past en waar jij je goed in voelt.

De handgemaakte maatschoenen worden gemaakt in een kleine schoenmakerij in Nederland. Hier gaat de Hollandsche vakmanschap nog hand in hand. De mooiste kalfsleren worden hier verwerkt tot prachtige en lekker lopende herenschoenen. We maken instappers, veterschoenen laag en veterschoenen halfhoog. Instappen en weglopen! Echt een ervaring.

Kleding is helaas een vervuilende industrie, dat is niet leuk en we kijken hier als Bart Sanders Maatpakken ook naar. Confectiekleding is per definitie nog vervuilender dan maatwerk: wij maken wat we al hebben verkocht. Geen onverkochte voorraden, geen dumping van kleding uit de mode en geen grote winkelhuizen die verwarmt en verlicht moeten worden.

Bij bestelling hanteren wij de volgende betalingsvoorwaarde: 50% bij opdracht, 50% bij aflevering. Betalen kan ter plaatse per boeking via de smartphone of via directe boeking op het IBAN-nummer.

 

Lees onze algemene voorwaarden.

Bart

Het moment van

Voor onze bruiloft was ik op zoek naar een maatpak dat helemaal bij mij zou passen. En dat heeft Bart goed weten te realiseren.
Het zit als gegoten en ik heb er de hele dag van genoten!

Ik draag het pak vaak en geniet er steeds van als ik het aantrek. Al met al een kwalitatief goed maatpak voor een mooie prijs!